Föreställningar

Rökarens blick – skådespelarens Brecht

Samtal Tisdag 5 november 18.00-18.45

Scen Studion

"Rökarens blick - skådespelarens Brecht" är en färsk essäsamling av Kent Sjöström, docent och forskare i scenkonst. Ett samtal med Pontus Stenshäll, konstnärlig ledare och regissör för Herr Puntila och hans dräng Matti.

Berlinmurens fall – en oerhörd händelse

Författarsamtal Lördag 9 november kl 18.00-ca 19.30

Scen Studion

Berlinmurens fall är en av vår tids största händelser. På trettioårsdagen samtalar Björn Sandmark med Wolf Lepenies, en av Tysklands främsta sociologer om de utmaningar Europa nu står inför. Fri entré, biljett behövs. Observera att tiden för samtalet är kl 18.00!

Dramatiker på scen – Gertrud Larsson

Samtal Tisdag 26 november kl 18.30-20.30.

Scen Foajébaren

"Dramatiker på scen – en samtalsserie om skrivande" tar sig på ett nördigt, lustfyllt och vetgirigt sätt an Dramatikern. Först ut är ingen mindre än Gertrud Larsson i samtal med dramaturgen Magnus Lindman. Fri entré, biljett behövs.

Sörjen som blev – författarsamtal med Anna Takanen

Författarsamtal Fredag 6 december kl 15-16.30

Scen Foajébaren

”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen”, säger Anna Takanen, som nu kommer till Göteborgs Stadsteater för ett samtal om sin debutbok Sörjen som blev. Fri entré, biljett behövs.

Dramatiker på scen – Lukas Bärfuss

Samtal Lördag 7 december kl 15.00-17.00

Scen Studion

OBS! SAMTALET ÄR INSTÄLLT "Dramatiker på scen – en samtalsserie om skrivande" tar sig på ett nördigt, lustfyllt och vetgirigt sätt an Dramatikern. Den här gången är det dramaturgen Marc Matthiesen som samtalar med den schweiziska författaren och dramatikern Lukas Bärfuss, aktuell med Vem är Schmitz?

Actors Talk med Rolf Lassgård och Anna Bjelkerud

Samtal Lördag 1 februari kl 13.00-14.00

Scen Studion

Rolf Lassgård och Anna Bjelkerud möts i Göteborgs Film Festivals Actors Talk, ett samtal om yrke, karriär och erfarenheter. Moderator är filmkritikern Jan Lumholdt. Ingår i filmpasset.